DÊSTPEK-ANASAYFA

Duran Kalkan: Lîce û Meskan bûne çiroskekî azadiyê-Duran Kalkan: Lice ve Meskan bir özgürlük kıvılcımı olmuştur

7 Haziran 2014 Cumartesi

NÛÇE-HABER

Endamê Komîteya Rêveber yê PKK’ê Duran Kalkan ku berxwedanên gel yên li Lîcê û Meskanê didomin weke çiroskekî azadiyê nirxand, girêdayî êrişên AKP’ê yên li ser gel jî wiha got: “Bila ew kesên ku çavên wan tarî bûne yên ku li gel gefan dikin, li ser gelê me yê welatparêz guleyan direşînin bizanin ger ku divê yekê de israr bikin ji tiştên kirine zêdetirê wê ji wan hesab were pirsîn. Ji bo vê yekê divê hemû kes hişê xwe bîne serê xwe û hedê xwe bizan.”
Endamê Komîteya Rêveber yê PKK’ê Duran Kalkan ku tevlî bernameya Polîtik Alan a di Sterk TV’yî debû, girêdayî mijarên di rojevê de daxuyaniyên giring dan. Di mulaketa bi Kalkan re hat kirin de, şeva Duşemê were meşandin.
Kalkan di vê mulakattê de di serî de Lîce û Mekan, berxwedanên gel yên di hefteya dawî de nirxand û wiha got: “Li ser xeta Amed-Çewlikê û herêma Colemêrgê gelê me yê ku ji hefteyekê deye bi şêweyekî lehengî li berxwe dide, em berxwedana wan a dîrokî silav dikin, pîroz dikin û jêre serkeftin dixwazin. Di rastiyê de berxwedana Lîcê û Meskanê hîn ji niha de ketin rewşa berxwedanên ku li dîrokê şopên xwe danîn û encamên giring bi dest xistine. Bi saya van berxwedanaye ku hikûmeta AKP’ê diçe Îrmarî û Amedê, neçar meya ku rican ji Rêber Apo û gelê me dike.”
Kalkan bi cewherî wiha got:
“Derketiye holê ku her ku berxwedan pêşdikeve di aliyê demokratîkbûna Tirkiyeyê û çareseriya pirsgirêka Kurd de pêngav tên avêtin, pêvajo pêşdikeve, li ser vî bingehî di serî de gelê me yê Amed, Çewlik û Colemêrgê û hemû gelê me, em bawer dikin ku wê berxwedanên ji bo pêkhatina çareseriya Xweseriya Demokratîk pêşbixin. Çalekiyên berxwedanê yên ku bê navber destpê kirine em di fikara ku heya azadiya Rêber Apo û çareseriya pirsgirêka Kurd bê navber bidomin deyîn. Li ser vî bingehî em dibêjin ku, rawestîn nine, ji bo tekoşînê dewam.
Di vê watê de ciwan, jin û gelê me yê ku  bi ewlehiyên afirêner, leyîstokên aliyê pêşber girtina berbi çav, li ser bingehê vala derxistina wan û ew bê bandor berxwedanê dikin,  divê li hemû qadan çalekiyên xwe bilind bikin.
DIVÊ LÎCE Û MESKAN BI TENÊ NEYÊN HIŞTIN
Divê berxwedana azadiyê tenê li çend cihan neyê hiştin, li hemû Kurdistanê heya ku Tirkiyê, metropolan û li hemû kedkarên Tirkiyeyê bê belav kirin. Divê Lîce û Meskan bi tenê neyê hiştin. Hemû hefteyê kedkar, gelê me yê welatparêz, dostên gelê Kurd, hêzên demokratîk dive vê berxwedanê piştgirî bikin. Lîce û Meskan bûye destpêkekî azadiyê. Heya ku azadiya Rêber Apo û çareseriya pirsgirêka Kurd pêktê wê ev berxwedan bi şêweyekî bê navber berdewam bike. Li ser vî bingehî em ji hikûmeta AKP’ê û hêzên peywendî dar re vêna bêjin; gef, zext êdî nekarin gelê Kurd û hêzên demokratîk rawestînin, bi sozên derew û gotinên vala êdî gelê me nayê xapandin.”
GER KU DI ÊRIŞAN DE ISRAR BÊ KIRIN, HESABA WÊ DÊ ZÊDETIR BÊ PIRSÎN!
Kalkan ji ber êrişên li ser gel hişyariyên tund dan û wiha got: “Bi teybet jî divê ew kesên ku çavên wan tarî bûne û yên sadîst ku li gelê me gefan dikin û di ser gelê me yê welatparê re guleyan direşînin bila bizanin ku, ger ku di vê yekê de israr bê kirin wê hesaba kiryarên wan bi zêdetir bê pirsîn. Ji ber vê yekê divê hemû kes hişê xwe bîne serê xwe, hedê xwe bizane.
Li hemberî gel zextekî herî biçûk ku were kirin, wê ji bo yên ku hewildanên komkujiyê dikin metirsiyekî mezin çêbike, bi wateya wê a rast dê were wateya rabûna qiyametê. Bila hemû kes vêna bizane û li gorî vêna gava xwe di cih de û denk bavêje. Li ser vî bingehî weke tevgera PKK, weke Tevgera Azadiya Kurdistanê, em berxwedana ku gelê me di vê pêvajoyê de daye destpê kirin û bi biryarî didomînin silav dikin. Em dibêjin ku emê heya dawî bi hemû rêbazên dewlemend vê berxwedanê bidomînin û sala 2014’an bi şêweyekî misûger bikin sala azadiya Rêber Apo û Kurdistanê.”
Endamê Komîteya Rêveber yê PKK’ê Duran Kalkan nirxandinên ku li ser berxwedana Lîcê û Meskanê û mijarên di rojevê de kiriye, bi giştî roja Duşemê bi şev di STERK TV’yê bernameya Polîtik Alan de were weşandin.



ZIMANÊ  TÎRKİ
Lice ve Meskan'da süren halk direnişlerini bir özgürlük kıvılcımı olarak değerlendiren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, AKP'nin halka yönelik saldırılarına ilişkin ise, "Halkı tehdit eden, yurtsever halkımız üzerine kurşun yağdırmaya çalışan o sadist, gözü dönmüş kişilikler bilmeliler ki, bunda ısrar ederlerse yapanlardan yaptıklarının hesabı misliyle sorulur. O nedenle herkes aklını başına almalı, haddini bilmeli" dedi.
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan Sterk TV'de yayınlanan Politik Alan programında gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kalkan ile yapılan mülakat, Pazartesi akşamı yayınlanacak.  
Bu mülakatta başta Lice ve Meskan olmak üzere son haftalardaki halk direnişlerini değerlendiren Kalkan, "Amed-Bingöl hattında ve Hakkari yöresinde bir süreden beri kahramanca direnen halkımızın tarihi direnişini selamlıyor, kutluyor ve başarılar diliyoruz. Gerçekten de Lice ve Meskan direnişleri daha şimdiden tarihe iz bırakan, önemli sonuçlar veren direnişler haline geldi. Bu direnişler sayesiyledir ki, AKP Hükümeti İmralı'ya gitmek Amed'e gelmek, Önder Apo'ya ve halkımıza yalvarmak zorunda kaldı" dedi.
Kalkan özetle şunları ifade etti:
"Açığa çıkmıştır ki, direniş geliştikçe Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorunun çözümü yönünde adımlar atılacak, süreç ilerleyecek, bu temelde başta Amed, Bingöl, Cölemerg halkımız olmak üzere tüm halkımızın giderek Demokratik Özerklik çözümünü gerçekleştirmek üzere direnişleri güçlendireceğine inanıyoruz. Kesintisiz bir biçimde başlayan direniş eylemlerinin Önder Apo'nun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümüne kadar kesintisiz sürdürülmesi gerektiği görüşündeyiz. Bu temelde diyoruz; durmak yok mücadeleye devam.
Bu anlamda yaratıcı yöntemlerle, karşı tarafın oyunlarını dikkate alarak, onları boşa çıkartma ve etkisiz kılma temelinde direnen gençlerin, kadınların, halkımızın eylemliliğini her alanda yükseltmesi gerekiyor.
LİCE VE MESKAN YALNIZ BIRAKILMAMALI
Özgürlük direnişi sadece birkaç yerde olamamalı tüm Kürdistan'a hatta Türkiye'ye, metropollere, Türkiye toplumunun emekçilerine yayılmalıdır. Lice ve Meskan yalnız bırakılmamalıdır. Her taraftaki emekçiler, yurtsever insanlarımız, Kürt halkının dostları, demokratik güçler bu direnişi desteklemelidir. Lice ve Meskan bir özgürlük kıvılcımı olmuştur. Önder Apo'nun özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü gerçekleşene kadar da bu özgürlük direnişi kesintisiz bir biçimde devam edecektir. Bu temelde AKP hükümetine ve ilgili güçlere de şunu söyleyelim; tehditler, zorbalıklar Kürt halkını ve demokratik güçleri artık durduramaz, sahte vaatler ve boş laflara da artık halkımız kanmaz.
Dolayısıyla Kürt halkının eylemine saygı ile yaklaşmak, isteklerine kulak kabartmak ve kabul etmek gerekiyor. Bunun dışında hiçbir yol AKP hükümetini, Türkiye sistemini kurtaramaz, ayakta tutamaz. Eğer gerçekten tarih karşısında olaylardan doğru sonuç çıkartacaklarsa içine girecekleri tek tutum bu olabilir. Bunun dışındaki hiç bir şey halkımızı, emekçileri, yurtsever demokratik güçleri gelişen özgürlük yürüyüşünden alıkoyamaz."
SALDIRILARDA ISRAR EDİLİRSE, HESABI MİSLİYLE SORULUR!
Kalkan, halka yönelik saldırılar konusunda sert uyarılarda bulundu: "Özellikle de halkı tehdit eden, yurtsever halkımız üzerinde kurşun yağdırmaya çalışan o sadist, gözü dönmüş kişiliklerde bilmeliler ki, bunda ısrar ederlerse yapanlardan yaptıklarının hesabı misliyle sorulur. O nedenle herkes aklının başına almalı, haddini bilmeli. Halka dönük geliştirilecek en küçük baskı, katliam girişimi yapanlar için büyük tehlike oluşturacak, deyim yerindeyse kıyametin kopması anlamına gelecek. Bunu herkes bilmeli ve buna göre de adımını yerinde, denk atmalı. Bu temelde bir kere daha PKK olarak, Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak halkımızın bu tarihi süreçte başlattığı ve kararlılıkla yürüttüğü direnişi selamlıyoruz. Sonuna kadar bu direnişi en zengin yöntemleri kullanarak sürdüreceğimizi ve 2014 yılını mutlaka bir zafer yılı, Önder Apo ve Kürdistan'ın özgürlük yılı haline getireceğiz, diyoruz. "
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan'ın hem Lice ve Meskan direnişleri üzerine değerlendirmeleri hem de gündemdeki diğer konulara ilişkin yaptığı değerlendirmelerin tamamı Pazartesi akşamı STERK TV'de yayınlanacak olan Politik Alan programında olacak.
kaynak:
http://www.firatnews.com/news/guncel/duran-kalkan-lice-ve-meskan-bir-ozgurluk-kivilcimi-olmustur.htm

0 yorum:

Yorum Gönder